България Север, Общество, Спорт

Ники Петров се сбогува със съдийството на финала за Суперкупата

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Двубоят за Суперкупата на България между „Лудогорец“ и „Берое“ беше последен в кариерата на габровския асистент рефер Николай Петров, информира  sport-gabrovo.com. Ники Петров се разделя с активното съдийство, след като навърши пределната за арбитрите възраст от 45 години на 30-ти януари.

Той беше засипан с подаръци и цветя непосредствено преди началото на мача за Суперкупата, в който асистираше на топ арбитъра за изминалото първенство – Георги Йорданов. Директорът на направление „Първенства и турнири“ Антон Попов в му връчи плакет от Българския футболен съюз, а Петър Петров – от името на Съдийската комисия на БФС, която не присъства на финала заради провеждащия се в Сливен летен семинар на арбитрите.

От Професионалната футболна лига също наградиха рефера. Йосиф Ронков връчи подаръка на Зоналния съвет на БФС, а Емо Горанов – този от името на габровската съдийска колегия. Уважение към Ники Петров показаха и ръководствата на двата тима, които спориха за Суперкупата – „Лудогорец“ и „Берое“.

Подробна информация относно кариерата на габровския съдия, какво сподели и снимки от тържеството можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730