База Данни Картини

Жертва на Килърите 3 проговори за Чироза

килърите 3

килърите 3

Една от жертвите на Килърите 3 проговори за пернишката група за мокри поръчки.

Автомонтьорът Венелин Йосифов, който е работил за килърите, разказва, че е бил пребит и отвлечен от Милчо Боянов – Чироза. Йосифов твърди също, че има зависимост между Чироза и радомирската полиция, която изпълнявала негови нареждания.

Йосифов е от Перник, но живее в чужбина повече от година. Извън България мъжът се крие от убийците.

Автомонтьорът е познавал хора от групата покрай работата си. Поставял е аларми на колите на Райко Кръвта, Милчо Боянов – Чироза, Николай Николов – Ханс, Румен Стефанов – Алф. Според него дори те са били едни от най-добрите му клиенти. Единственият му конфликт с човек от престъпната банда е този с Чироза.

Скандалът между двамата става на 18 юни миналата година. В онзи ден Венелин и приятелят му Росен отишли в механата в центъра на село Габров дол, собственост на Милчо Боянов. Там автомонтьорът попитал Боянов дали е верен слухът, че той е затрил Николай Николов -Ханс.

Когато чул въпроса,Чироза се разгневил и започнал да бие Венелин и приятеля му. В побоя над двамата взели участие и футболисти от селския отбор “Габер”. Автомобилът, с който дошли перничаните, бил изпочупен, а двамата едва се отървали живи от побоя в механата.

По време на мелето Чироза дори извадил брадва и ранил Венелин. Перничанинът имал рани по главата, тила, гърба и дори изгубил съзнание. Приятелят му едва успял да избяга.

Когато дошъл в съзнание, Венелин осъзнал, че е затворен в къща с решетки. Някак си пострадалият се проврял през решетките и избягал към близка къща, за да потърси помощ. Помолил да извикат полиция.

В съседската къща Венелин разбрал, че има патрулка в центъра на селото. Полицаите дошли по сигнал на Росен за побоя.

Когато изтичал до площада при полицаите, Венелин разказал за случилото се. Но вместо да му помогнат, ченгетата му се изсмели. На мястото бил и Чироза, който заплашвал Йосифов и роднините му, пристигнали вече в селото пред полицаите. Соченият за килър ударил баща му пред очите на ченгетата и му избил няколко зъба. Радомирските служители на реда обаче не направили нищо. Дори забранили на Йосифов да се обажда на 112.

След цялата саморазправа и побой задържани в ареста били пострадалите – Венелин и приятелят му Росен. Когато влезли в местното районно автомонтьорът помолил да подаде жалба срещу Милчо Боянов, но ченгетата му отказали с мотива, че това ще стане, след като излезе от ареста.

След освобождаването му от ареста Венелин нямал възможност да отиде в пернишката полиция веднага. Но ден след това потърпевшите са подали жалби и имат медицински, които са пуснали до окръжната прокуратура в Перник и до главния прокурор на България. Тогавашният директор на ОДМВР – Перник комисар Валентин Димитров веднага разпоредил да бъде предприета проверка по случая, а  къщата, в която Венелин е бил затворен, да бъде издирена. Била издадена заповед Милчо Боянов да бъде задържан за 24 часа.

По време на издирването на сградата, в която Венелин бил пленен, към екипа се присъединил и похитителят Милчо Боянов. “Господа какво става тука? Как може господина, който ме е отвлякъл да присъства на издирването на къщата?” – възроптал автомонтьорът втрещен от случващото се.  Била проведена фиктивна обиколка. Полицаите се забавили около час, но къщата не била намерена. В последствие Йосифов разбрал, че през този час полицаите са крили улики и белези, по които къщата би могла да бъде разпозната.

След случилото се Венелин Йосифов и съпругата му избягали в чужбина от страх за живота си. Приятелят му Росен също се укрива в чужбина. Перничанинът е отчаян както от наглостта на мафията, така и от зависимостта на полицията.

 

Признанията на Венелин Йосифов може да гледате тук:

Жертва на Килърите 3 проговори за Чироза Жертва на Килърите 3 проговори за Чироза

 

 

Жертва на Килърите 3 проговори за Чироза

Прочети цялата