База Данни Картини

Салахедин Бин Аладин влязъл в страната с фалшива самоличност

Салахедин Бин Аладин

На заседанието пред Софийски апелативен съд се оказа, че алжирецът, регистриран у нас като Салахедин Бин Аладин, всъщност се казва Фудат Абдул Кадер.

Той заяви, че още когато влизал в България, се представил с фалшиво име, но не спомена мотивите си.

Той обяви, че искал да се премести колкото може по-скоро от България като го задържал само транссексуалният му приятел – Александър Симеонов-Фрики, който му обещавал фалшиви документи.

Когато на 4 ноември Фудат беше обявен за издирване от МВР за нападението над 20-годишната Виктория Христова на столичната улица „Пиротска“, мъжът се намирал в Пловдив. Непосредствено, след като момичето беше намушкано над 10- пъти с нож, мнимият Аладин заминал към другия град.

При официалното обяване на издирването му, Фрики му се обадил, за да го посъветва да замине за Гърция. Така Фудат си хванал такси и тръгнал към границата.

Той беше заловен на гръцка територия, след като българските служители на реда подадоха оперативна информация за местоположението му на гръцките си колеги.

В момента „Аладин“ се намира в ареста и чака да бъде осъден за въоръжено нападение. Няколко души, нападнати преди Вики познаха в лицето му своя нападател.

Според думите им, той действал в центъра на столицата, около женския пазар и Министерски съвет. Жертвите били нападани с нож и намушквани по много пъти. За щастие никой случай не е завършил с фатален край.

Нападението над Виктория отключи серия от атаки над чуждестранни граждани в София. Ксенофобските настроения ескалираха няколко пъти с нападения над бежанци и организиране на бой между българи и чужденци.

Салахедин Бин Аладин влязъл в страната с фалшива самоличност

Прочети цялата