База Данни Картини

Защо жените са злобни една към друга?

4540958709_4bb5bfb124_b

4540958709_4bb5bfb124_b

Според изследване на психолога Дейвид Бъс през 90-те години на миналия век, жените реагират по два начина, за да вземат надмощие над конкурентка, бореща се за същия мъж. Като начало, те си служат с понятието „мръсница“. Започват с пускането на слухове, че конкуренцията е лесна, не харесва дълги връзки и е имала много сексуални контакти.

Другият пример е обсъждането на външен вид, държание, начин на мислене, обличане, по негативен начин. Според различни изследвания, и двата пола несъзнателно осмиват заплашващите да ги изместят.

По-често такава тенденция се наблюдава в средите на 20-годишните, отколкото в тези на по-зрелите жени. Подобно поведение е документирано дори в класически книги като „Алената буква“ и „Анна Каренина“. Според последните проучвания, нежният пол свиква все повече с лошото държание една към друга и то става допустима практика, дори и да е видима в обществото.

Според изследователи, до 7-годишна възраст децата са агресивни еднакво, независимо от пола им. По-късно агресията на момичетата започва да става недопустима за изразяване за момичетата и те я изразяват непряко. Момчетата, от своя страна започват да се бият и карат, което отшумява с годините около пубертета и пълнолетието заради наказателната отговорност.

Обикновено когато мъжете се подиграват на съперник или искат да го принизят, те не коментират сексуалния му живот, а други, приети от обществото характеристики като работа, пари, материални неща.

Оригиналната статия: Защо жените са злобни една към друга?Sexnovini.com.

Прочети цялата