База Данни Картини

Обвиниха Крокодила за грабеж на 1 370 лева

Crimes.bg

Задържаният по-рано тази седмица Емил Милев, известен с псевдонима си Крокодила или Кроки, е бил обвинен за въoръжен грабеж на 1 370 лева от бензиностанция в Бухово. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура за „Монитор“.

В края на август миналата година неизвестни с пистолети нахлуха в бензиностанция в град Бухово и заплашиха касиерката. Двамата взели 1 370 лева от оборота, който жената описвала в момента на нападението.

После нападателите избягали от мястото с мотор. Според прокуратурата, Милев е бил единият от обирджиите. Тъй като обирът е записан от монтираните на мястото камери, Кроки е бил обвинен вчера.

Друго престъпление, за което е заподозрян издирваният e обрът на клон на ОББ в столичния ж.к. Студентски град през април миналата година, когато бяха откраднати 215 000 лева.

В бързината двамата крадци, които отново се придвижваха с мотор, изпуснаха част от откраднатото. Според специализираната прокуратура, е възможно Крокодила да стои зад обира на банковия клон. Има данни, че той е бил наемник на бандата на „Килърите“2, за чийто предводител е сочен Валентин Янев-Бореца заедно с Мартин Антов.

Прокуратурата научила за евентуалната намеса на Милев от свидетел по делото срещу Янев и Антов. Утре съдът ще заседава по мярката за неотклонение, наложена на Кроки.

Възможно е да му бъдат повдигнати и други обвинения.

Емил Милев беше обявен за издирване през декември 2009 година, след нападение край село Вакарел. Тогава при престрелка загина Димитър Митрев – Богровеца, сочен за член на бандата на Крокодилите. В последствие същата беше оправдана на две инстанции от съда.

Повече за ареста на Емил Милев, четете тук:

МВР залови Емил Милев-Крокодила

Барети задържали Емил Милев-Крокодила на АМ „Хемус“

Емил Милев бил задържан за въоръжен грабеж

 

Материалът е публикуван в секция „Криминални новини“

Обвиниха Крокодила за грабеж на 1 370 лева

Прочети цялата