База Данни Картини

МВР залови столичния автокрадец Асен Колев-Хастара (СНИМКИ)

8

29-годишният Асен Колев, по прякор Хастара е бил заловен на 27 ноември, съобщават от пресцентъра на МВР. Мъжът, известен с множеството си криминални регистрации и носещ славата на един от най-добрите автокрадци в София, беше обявен за издирване на 22 май тази година.

В операцията по задържането му са участвали служители към СДВР, по линия „Престъпления, свързани с МПС“. Той е задържан по обяд в сряда в столичния ж.к. „Симеоново“.

Акцията е реализирана, след като на 21 май тази година Хастара успя да изблъска полицейски автомобил от пътя си и да избяга от служителите на реда.

На 22 май, Колев беше обявен за издирване. Той е живял в дома на 29-годишния П.К. в столичния ж.к. „Симеоново“, който има криминални регистрации и е осъждан за наркотици. Същият е задържан по-късно същия ден в района на столичния квартал „Абдовица“.

На двата адреса са извършени полицейски проверки. Открити са електронни устройства за преодоляване на защитите на автомобилите, заглушители на радиостанции, преносими компютри, СИМ-карти, мобилни телефони, инструменти за взломяване на ключалки на автомобили.

Иззети са и дистанционни за гаражни клетки с връзки ключове, както и демонтирани камери за видеонаблюдение и други устойства. Установено е и местонахождението на гаражите, в които са укривани крадените луксозни автомобили.

Хастара е момента се намира в Софийския централен затвор, където трябва да излежи 7-годишна присъда.

Припомняме, че по-рано през тази година застрахователи обявиха награда от 30 000 лева за този, който установи и залови Асен Колев.

Той е стар познайник на полицията. Припомняме, че при операция през  2009 г.  той бе задържан в момент на извършване на кражба на автомобил. Заедно с него в полицейския арест бяха отведени  М.В. /39г./ и П.П. /38г./ -Пери. Тогава  полицейските служители също иззеха множество предмети, служещи за отключване на автомобили и преодоляване на алармени системи, както и два откраднати луксозни автомобила и 7 регистрационни табели  на обявени за общодържавно издирване леки коли. След доклад на материалите в прокуратурата А.К. и М.В. бяха привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 321, ал.1 във вр. чл. 346, във вр. с чл.20 ал.4 във вр. чл.1 от НК.

Повече информация:

Продължава издирването на опасния автокрадец Асен Колев – Хастара

Автокрадецът в неизвестност Васил Борчев – Борчо, се предаде

30 000 лева, ако заловите автокрадеца Асен Колев – Хастара (СНИМКИ)

МВР залови столичния автокрадец Асен Колев-Хастара (СНИМКИ)

Прочети цялата