България Север, Общество, Спорт

Женският тим на “Бъки” приключи полусезона със 100% актив

снимка: sport-gabrovo.com

Вицешампионът и носител на Купа България по хандбал при жените, отборът на ХК“Бъки“, приключи на първо място и с пълен актив от точки първия дял от първенството в „А“ републиканска групаинформира електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

В последния есенен кръг воденият от Веселина Велчева габровски тим надигра като гост състава на „Хасково“ с 23:37. При това успехът беше постигнат без участието на няколко водещи състезателки. Капитанката Невена Малчева пътува с отбора, но не участва в срещата заради травма в ръката. Анна Инджова, която се контузи по време на финалния мач от междуконтиненталния турнир „Челъндж трофи“ в Мексико, е със скъсана кръстна връзка на коляното и в понеделник ще бъде оперирана, а възстановяването и ще отнеме доста време. Заради здравословен проблем срещата пропусна и Милена Великова.

Двубоят в хасковската зала „Спартак“ тръгна гол за гол – 1:1 и 2:2. След това габровският тим записа серия от четири поредни попадения, чрез Лидия Ковачева, Ралица Тодева, Силвия Атанасова и Ива Георгиева, и взе аванс, който не изпусна до края. На полувремето “Бъки“ имаше аванс от пет гола – 9:14. В началото на втората част домакините смъкнаха разликата до три, но между 39-та и 51-та минута вицешампионките направиха нова силна серия от 3:10, с която окончателно пречупиха домакините. В крайна сметка двубоят приключи при разлика от 14 гола – 23:37.

Цялата информация от представянето на отбора можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата