България Север, Общество

Четири доживотни присъди за мъжете, убили дядо за 7 лв.

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Състав на Габровския окръжен съд осъди четирима мъже от павликенското село Върбовка на доживотен затвор за извършване на грабеж, придружен с причиняване на средни телесни повреди, от които последвала смъртта на 79-годишен мъж от село Градище.

Подсъдимите – А.Я., К.В., Г.В. и Л.А., бяха признати за виновни в това, че за времето от 00,00 ч. до 3,00 часа на 7 ноември 2012 г., в къща в севлиевското село Градище, в съучастие като съизвършители, отнели пари на стойност 7 лева от владението на възрастния мъж, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила.

Четиримата нанесли множество удари с ръце в областта на главата и тялото на пострадалия, а подсъдимия А.Я. вързал насилствено ръцете и краката му, с което причинили на възрастния мъж множество увреждания (черепно-мозъчна травма, контузия в шийната област, контузия на гръдния кош със счупване на 5 ребра и др. – средни телесни повреди по смисъла на чл.129 ал.2 от НК), от които последвала смъртта на пострадалия.

Видно от събраните по делото доказателства подсъдимите отишли в жилището на възрастния мъж с намерение да търсят и вземат пари. След като не открили такива на очакваните места, те нанесли жестокия побой с намерение да го принудят да им каже къде да намерят парите, които смятали, че са укрити в жилището. След побоя изоставили възрастния мъж, който в последствие починал от причинените му увреждания.

За извършеното престъпление съдът осъди четиримата подсъдими на доживотен затвор, при специален режим на изтърпяване на наказанието.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата