България Север

Снимки: Маратон по четене в ОУ „Свети Паисий Хилендарски” – Елхово

maratonДнес, 11.04.2014 г. в ОУ „Свети Паисий Хилендарски” – гр. Елхово се проведе маратон по четене, посветен на Седмицата на детската книга и изкуствата за деца. Участваха 18 ученици от I, II и III клас с класни ръководители Донка Вълева, Татяна Тончева, Антоанета Дженкова и Ирина Шехпазова.

Добрите четци представиха пред съучениците и учителите си любимите си книжки и прочетоха приказките и басните, които са ги развълнували. Публиката изслуша с внимание прочетеното, възхити се на гладкото четене и на представените с много емоция произведения, вълнували децата от много поколения.

Най-уверени в четенето бяха третокласниците, които имат най-голям опит при общуването с книгите. Те представиха откъси от любими приказки на български и чужди автори. Второкласниците се представиха с разказ за Кирил и Методий, с „Лили на морското дъно” от големия ни поет и разказвач Валери Петров и с любими приказки.

Първокласниците не отстъпиха на каките и батковците по гладко и изразително четене. Те бяха  избрали да представят пред съучениците си „Аладин и вълшебната лампа”, „Патиланско царство”, басните на Лафонтен и любими приказки. Маратонът по четене показа, че в ОУ „Свети Паисий Хилендарски” книгите са на почит и наистина са добри приятели на децата.

Прочети цялата