База Данни Картини

Такси уби полицай, минал с патрулка на червено (Снимки)

изтеглен файл (1)

В колата имало трима униформени, бързали за сигнал за кражба

Такси уби полицай, минал с патрулка на червено (Снимки)Полицай загина, след като такси се вряза в патрулка, която според свидетели минала на червено и без включен буркан. Тежката катастрофа станала на кръстовището на столичните булеварди „Сливница” и „Константин Величков” малко след 3 часа през нощта. Тогава трима униформени от 3-то РУП в София били изпратени на сигнал за кражба. Те настъпили газта на патрулката и потеглили към мястото, където било извършено престъплението. Когато се опитали да минат през кръстовището обаче, в тях се врязало такси, което пътувало без клиент.

„Патрулката мина на червено.

Не бяха включили и буркана си

твърди Благовест Янев, който станал свидетел на тежкия удар. Той бил и един от първите, който се притекъл на помощ на пострадалите. Дошлите униформени обаче изгонили както него, така и останалите хора, които се били събрали около смазаните коли.

След катастрофата патрулката била толкова смачкана, че се наложило да бъде разрязана, за да извадят пострадалите. Най-тежко бил ранен 44-годишният Георги Димитров, който е откаран във ВМА в клинична смърт. Малко по-късно той е издъхнал. Двамата негови колеги също пострадали, но за живота им няма опасност. Таксиметровият шофьор също е откаран в болница. Нито той, нито водачът на патрулката са били употребили алкохол.

„Изясняваме причините за катастрофата. Назначени са съответните експертизи и тече разследване, така че се въздържам от коментар. Най-човешки и искрено искам да изкажа от мое име и от ръководството на МВР съболезнования на близките и

роднините на загиналия колега

каза вчера пред БНР главен комисар Тодор Гребенаров, директор на Национална полиция. Той обясни, че тепърва ще се установява чия е вината. Гребенаров обаче потвърди, че тримата полицаи са бързали, за да изпълнят служебните си задължения. До вчера вечерта нямаше ясни данни дали светофарът е работел и ако е така, дали полицаите са минали на червено. Единият от пострадалите полицаи обяснил пред колегите си, че всъщност само жълтата светлина на светофара е мигала. Това обаче тепърва ще трябва да се доказва.

Такси уби полицай, минал с патрулка на червено (Снимки)    Такси уби полицай, минал с патрулка на червено (Снимки)     Такси уби полицай, минал с патрулка на червено (Снимки)    Такси уби полицай, минал с патрулка на червено (Снимки)     Такси уби полицай, минал с патрулка на червено (Снимки)

Такси уби полицай, минал с патрулка на червено (Снимки)