База Данни Картини

Шефка на ресторант в „Драгалевци” отвлече готвач – италианец

220_50a2824ae4b0b45d8a4e6b840e656818

Шефка на ресторант в „Драгалевци” отвлече готвач   италианец

Съдържателка на ресторант от месец е в ареста по обвинение, че е отвлякла готвач на италиански и сицилиански специалитети, задлъжнял към нея с 18 хил. лв., пише „24 часа”.
Освен 38-годишната Теодора Найденова са задържани и хора от персонала на заведението в кв. “Драгалевци” – охранители и шофьори. Според прокуратурата те са помогнали на ресторантьорката да държи 12 ч в плен Джузепе Турла. Той е около 35-годишен италианец, който живее у нас и работи с Найденова. Също така се
изявява като персонален готвач,  забърква манджи по домовете на почитатели на италианската кухня.

От 10 юли в ареста са Христо Маринов, на 20 г., който вози Теодора Найденова, бившият полицай Петър Кайшанов, на 52 г., охранител в ресторанта, Иван Русинов, на 20 г., и Ивайло Георгиев, на 30 г. Според прокуратурата на 9 юли около 21 ч те отвличат Турла и го държат под ключ в апартамент в кв. “Княжево” цяла нощ.
Следващата сутрин го карат в адвокатска кантора в центъра на София, където го принуждават да подпише разписка, че дължи 18 хил. лв. на Найденова. В този момент обаче полицията нахлува в офиса и 5-имата са задържани.

Малко преди похищението Турла пътува в такси на свой познат заедно с приятелката си Елена и нейната майка. Двете жени стават очевидки на отвличането.
В един момент “Опел Астра” започва да кара плътно зад таксито на Турла, сочи прокуратурата. Той не е изненадан, защото познава служебната кола на бизнеспартньорката си Найденова. Още повече че същия ден двамата е трябвало да се видят в нотариална кантора на Орлов мост, където да уредят бизнесотношенията си. Турла обаче не идва на срещата.

Близо до Техническия университет преследвачите принуждават таксиджията да спре. Чупят и дръжките на вратите и ги отварят.
Оттук нататък версиите на Турла и Найденова коренно се различават. Тя твърди в обясненията си, че готвачът доброволно се качва в нейната кола. Той казва, че двама от похитителите го хванали за лактите и го напъхали в опела. Найденова дори ударила два шамара на приятелката му и поискала от нея веднага 15 хил. лв. “Започнах да крещя: “Помощ. Отвличат го”, казва Елена на разпита.

Според показанията на Турла похитителите му го закарали извън София, заплашили го с пистолет и го заставили да подпише разписка, че дължи 18 хил. лв. на Найденова. След това го отвели в жилището на Иван Русинов, студент, който също работи в заведението в “Драгалевци”. В блока в. “Княжево” готвачът изкарва цяла нощ. Самият Турла обаче добре познава апартамента, защото е живял в същата кооперация. Според прокуратурата 5-имата принуждават италианеца да се обади по телефона на приятелката си, да я успокои и да я предупреди да не ходи в полицията. Въпреки това тя подава сигнал в 7-о РПУ.

Пред полицията Джузепе твърди, че не дължи пари на Найденова. Тя е на обратното мнение – че във връзка с общия им бизнес той е трябвало да  възстановява направени разходи, но не го е сторил.

 “Не съм наранила и не съм отвлякла никого. Много бих се радвала всички похитители да са като мен – да помагат и в същото време да имат търпение”, казва пред съда Найденова.

Към оригиналната статия

Шефка на ресторант в „Драгалевци” отвлече готвач – италианец