База Данни Картини

Убиха показно собственика на дискотеки „Версай“

mandjukov_1

Около 20 часа снощи на столичния булевард „България“, на входа на комплекс „Бокар“, пред бл.73 неизвестен мъж причакал варненския бизнесмен Борислав Манджуков. След няколко изстрела към тялото ма бизнесмена, фатален куршум пронизва сърцето му. Убиецът изчезва бързо с паркирана на близо кола.

Сигналът в полицията е подаден от съсед, който чул изстрелите. На мястото веднага пристигнали полицаи и оградили района в квартал „Манастирски ливади“. Пристигналата малко след това линейка, отнесла трупа на Манджуков и до закарали в съдебна медицина.

Убиха показно собственика на дискотеки „Версай“

Борислав Манджуков е известен варненски бизнесмени. Той е собственик на веригата заведения „Версай“, “Булгари” и дискотеки “Еxit”. Притежава няколко чейндж бюра и хотели.

Срещу него има мноьество повдигнати обвинения за икономически престъпления – ДДС-измами, финансови сделки с имущество, придобито по престъпен начин, укриване на данъци, водене на невярна счетоводна отчетност. Миналата година е заловен като част от организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда на цигари.

Убиецът на Манджуков, е бил доста информиран относно графикът му, което предполага, че бизнесменът е бил следен отблизо. Знаело се е, че рано днес Манджуков трябвало да пътува за Варна. Съдружникът му Милен Райков, разстроен от новината разказал, че са се чули преди две седмици, но Манджуков не е звучал притеснен или застрашен от нещо. Милен Райков е дясната ръка на Борислав Манджуков от години. Милен е син на известния в миналото барман в „Астория” Димитър Райков – Мучо. По-късно Райков-младши става съдружник на Борислав, а в момента заедно с баща си държи топлия басейн в курортния комплекс „Свети свети Константин и Елена”.

Борислав и Милен държали съвместно веригата „БМ“ и “Булгари”, както и някои други дискотеки във Варна. Сега те се стопанисват само от Райков.

През годините варненският бизнесмен си създава много врагове. Ортакът на емблематичния митничар Георги Владимиров – Фози, с когото според МВР са въртели контрабандата с папироси, навлиза в далаверите с ДДС и други финансови измами. Той започва бизнес с чейндж бюра, като стъпва на освободената ниша във Варна след задържането на сарафа Влади Ковачев, който излежава присъда за убийството на жена си Анелия.

Манджуков управлява и заложна къща, като впоследствие взема под наем подземието срещу „Образцов дом” в центъра на Варна, където отваря заведението „Булгари”. През годините то се прочува като любимо място на мутри и варненски тарикати. След като го закрива, той отваря „Версай”, което става не по-малко популярно.

В момента срещу Борислав текат близо 50 дела за различни далавери, но съдебното му досие е чисто, защото нито един от процесите в съда срещу него не е приключил.

Манджуков върти и далавери с нощните си заведения във Варна, от които се сдобива с около 160 000 лева възстановено ДДС. Варненецът изкарва и десетки милиони със земя и дълготрайни селскостопански активи.

Убиха показно собственика на дискотеки „Версай“