База Данни Картини

Зарязано гадже натопило бандата за мокри поръчки на Черният Роди

Приятелката на Николай Тошев-Чирпанския е издала бандата за мокри поръчки на варненски подземен бос Радослав Калчев – Черния Роди. Докато била под душа, младата жена дочула как гаджето й и приятелят му Галин Мирчев-Жорката коментират изпълнението на „специални операции“.

 

Разговорът между двамата бандити се провел скоро след като Николай Тошев-Чирпанския излязъл от затвора в Бобов дол в началото на миналата година, където излежавал присъда като бос на група за разпространение на наркотици. Скоро след излизането си на свобода започнал връзка с  въпросната дама, без да подозира, че ще го предаде след време. Техни познати свидетелстват, че връзката им била доста бурна – често се карали, на няколко пъти се разделяли и събирали. След поредния разрив в отношенията им,мацката решила да отмъсти на Чирпанския като разкрие тайните му пред разследващите. Наранената мома разказала пред тях за разговора на бившия си приятел и авера му, в който двамата обсъждали „специалните операции“. Именно от тази следа ченгетата започнали да разплитат схемите около Черния Роди.

 

Свидетелските показания и събраните впоследствие данни дават основания на разследващите да твърдят, че бандата на изчезналия бизнесмен е изпълнявала мокри поръчки, разпространявала наркотици. Бандитите подчинявали непокорните дилъри с бой, насилие, изтезания, рязане на пръсти. Пак според ченгетата групата на Роди палела коли на шанаджии, които отказвали да продават дрога.

 

Прокуратурата твърди, че членове на бандата са екзекутирали бизнесмена Борислав Манджуков на 24 март 2014 г.. и строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му на 8 януари в София. Като физически извършител на разстрела на Борислав Манджуков държавното обвинение посочва Галин Мирчев-Жорко. По думите на адвоката му, Галин Мирчев от август е в ареста и не го е напускал, но по друго обвинение – за наркотици. Според следователи след убийството на Манджуков Жорко е избягал с кола, шофирана от шефа му – Николай Тошев-Чирпанския. Двамата са задържани на 30 юли м.г.  заради дрога. Преди месец обаче последният е преместен от варненския арест в софийски. 

 

Без обвинение за поръчковите убийства се оказа и Петър Благоев-Петрето, наричан още като Планетата.Каква е била неговата роля в бандата на Черния Роди не бе съобщена на пресконференцията на прокуратурата и полицията по случая. Държавното обвинение не изясни как точно той е участвал в поръчковите убийства и останалите тежки престъпления на бандата, тъй като Петър Благоев е в затвора от 7 години. През това време не е излизал нито в отпуск, нито по друг повод. В затвора се оказва и друг член на бандата – Христо Георгиев – Ицо Тополски, който от три години излежава присъда от 7 г. и 9 месеца затвор за рекет. 

 

Соченият за бос на бандата Радослав Калчев – Черния Роди успял да се измъкне  дни преди акцията във Варна. Дясната му ръка Недялко Цветков-Чубака също не е заловен. Двамата се издирват.

 

Изчезналият без следа  Радослав Калчев – Черния Роди имал навика да инвестира в злато голяма част от печалбите си от убийства и продажба на наркотици. Според запознати препирането на парите ставало чрез фирми на негови роднини, като едно от дружествата е собственост на негова балдъза. Основната дейност на фирмата е търговия със злато, сребро и други благородни метали. Има няколко магазина в центъра на Варна и според сайта си върти бизнес в цяла България. Последният отчет на дружеството сочи, че то има стока за над 7,5 млн. лв.