България Север

Обстановката в Габровско постепенно се нормализира

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Обстановката в Габровско постепенно се нормализира. Отменени са ограниченията по пътят за местността Узана. В района има гъста мъгла, видимостта е ограничена до 50 м. Температурата на въздуха е минус 5°С, височината на снежната покривка е 60 см.

Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна, Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са проходими при зимни условия.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е обработена, височината на снежната покривка е 50 см. Температурата на въздуха е минус 6° С. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с общо тегло над 12 тона.

Времето в община Габрово е облачно, височината на снежната покривка е 35-40см. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция, е 0°С. Влажността на въздуха е висока – 94 %.

За почистване на градската пътна мрежа работят 18 машини на ОП “Благоустрояване”, а на мрежата към селата – 11 машини на “Пътни строежи”.

Без електричество продължават да са 11 села в кметствата Балани, Здравковец и Кози рог, както и отделни частни абонати. Всички екипи на Енерго-Про работят по отстраняване на авариите и възстановяването на електозахранването към абонатите.

Общинският пътнически транспорт покрива градските и междуградски линии. „Топлофикация Габрово” ЕАД, Хлебозавод „Габрово” и ВиК – Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Умоляваме гражданите да бъдат внимателни, когато се придвижват по тротоари и улици, поради опасност от падане на големи маси мокър и тежък сняг от покривите на сградите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730