Бизнес и Политика

Скривалище за спестявания или къде да скрием парите си у дома?

В днешно време, не всеки иска да държи спестяванията си в банка, особено при наличието на такси за транзакции, управление и тн. Много хора предпочитат, парите им за „черни дни” да са близо до тях. Ето защо ги държат в къщата си. Това обаче крие и доста рискове. Разбира се, има начини да скриете парите си, така че дори и вие самите да забравите къде сте ги сложили. Ето някои от най-екстравагантните и необичайни места, на които можете да укриете „съкровището си”.

1. Под матрака на леглото

Това не е толкова нестандартно място за укриване на спестявания, но все още, изключително ефективно. Обикновено матраците са тежки и не е лесно да бъдат повдигнати, ето защо, това е едно много подходящо прикритие.

2. В рамки на картини

Всички сме виждали скрити пари зад картини… по филмите. Това също е много добро убежище. Все пак никой няма да заподозре, че зад красивия натюрморт на стената се криат мангизи.

3. В дръжката на вратата

Изключително нестандартен, но и ефективен тайник, се оказва дръжката на вратата. Всеки ще пипне дръжката на вратата, но на никой няма и през ум да му мине, че там държите спестяванията си.

4. В кутията на компютъра

Експерти коментират, че това е едно от най-добрите места за криене на пари. Ако само вие използвате настолния компютър у дома, спокойно може да поберете всичките си ценни вещи и финансови придобивки.

5. В стенния часовник

В днешно време стенният часовник стана досаден и дори непотребен. При наличието на всички смарт устройства, рядко се консултираме със стария стенен часовник. Поради тази причина, той е чудесен за скривалище.

6. Във ваза

Освен за декорация, вазата може да се използва и за  тайник за парите ви. Уверете се, че вазата не е прозрачна и действайте смело.

7. В плюшена играчка

Плюшени мечета, зайчета, кученца, патенца и всички сладки малки животинки, са прекрасни за прикритие на парите ви. Все пак никой възрастен няма да посегне към тях.

8. Тайник в дреха

Използвайте дрехи, които носите по-рядко, за да складирате спестяванията си в тях. Таен джоб в якето или супер тайно отделение в колана ви е прекрасно място за сейф.

9. В кутия за обувки

Независимо дали сържите обувки в нея или не, тя е чудесно място за прикритие на финансите ви. Никой няма да предположи, че из всичките ви обувки се крие и нещо повече.

10. Под голям килим

Приберете парите си в плик, за да ги предпазите и смело ги скрийте под голям (ако може тежък) килим. Това е супер място за укриване на пари.