Бизнес и Политика, България Север, Региони

Областният: Целта на един бизнес е да прави щастливи хората!

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

„Как да привлечем, задържим и удовлетворим работна сила в активна възраст” е темата, по която областният управител Николай Сираков говори по време на дискусията, провеждаща се днес за предизвикателствата и перспективите пред развитието на Габровска област.

„Предизвикателства има и в икономическо, и демографско отношение и това е факт, но по- важно е как ние реагираме в този момент и каква икономика трябва да развиваме в тази ситуация“, споделя областният управител.

И решението на тези проблеми може да дойде от самите тях, защото не е необходимо да се търсят начини за увеличаване на населението. Достатъчно е да се развива такава икономика, която е базирана на съвременните технологии, която изисква по-малко хора, но да са високообразовани, които да имат възможност да получават такива условия на работа, че да се чувстват щастливи от собствената си реализация.

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Когато се говори за привличането на младите хора в този процес е изключително важно да се обърне внимание върху това каква е нашата мотивация, счита още областният управител и обяснява, че именно мотивацията е онова, което ни води към резултат и каквато е мотивацията на собственика на бизнеса, такива работници ще работят в неговата фирма.

„За да привлечем работна ръка, вътрешната ни мотивация трябва да бъде да правим щастливи нашите клиенти, доставчици и служители. Тогава като резултат ще имаме хора, които ще работят за съответния бизнес не заради заплатата и осигуровките, а заради възможността да реализират себе си и собствените си умения“, каза още областният управител Николай Сираков по време на регионалния форум „Предизвикателства и перспективи пред развитието на Габровска област”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730