България Север, Региони

Започна кампанията на НАП „Влез в час с данъците 3“ и в област Габрово

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Габровският офис на приходната агенция се включи в националната кампания „Влез в час с данъците 3“. Служители на агенцията изнесоха първи данъчен урок в ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново с ученици от 11 и 12 клас.

Главният експерт в отдел „Анализи и планиране“ Даниела Чалъкова разясни с подробности за целта на кампанията и защо именно към младите хора е насочена тя. Експертът нагледно показа с мултимедия 20 онлайн данъчни курса, които са основният акцент на кампанията тази година.

След края на всеки видеоурок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.

Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Отличниците по данъци ще могат да спечелят и портативно зарядно, слушалки или тефтер с химикалка за тъч скрийн екран.

Във видеоуроците на НАП в национален мащаб по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, певецът Wash МС и др. По интересен начин те ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравно и социално осигуряване, важността на касовата бележка, какво е държавен бюджет и др.

Учениците проявиха голям интерес в проведената дискусия, особено за темите, които са актуални за тях, а именно за плащането на здравноосигурителните вноски след завършване на 12 клас, въпроси свързани с обучението в чужбина, а също така и въпроси свързани с разрешителните за работа преди навършване на пълнолетие.

Кампанията „Влез в час с данъците 3“ продължава до края на учебната 2017г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730