България Север

Транспортен хаос заради ремонт изнерви габровци

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Тази сутрин в пиковия час, когато хората тръгваха за работа, трафикът в Габрово бе повече от ужасен. Особено в района на Колелото, заради отстраняване на ВиК авария.

Образуваха се дълги колони от изчакващи автомобили и автобуси по бул.“Христо Смирненски“, което изнерви хванатите неподготвени шофьори, попаднали в капана на задръстването.

Хората недоволстваха, ругаеха и надуваха клаксоните на своите автомобили, най-вероятно защото бързаха да стигнат на време до работното си място, а ситуацията по чудо се размина без инциденти.“

Това сигнализира читател до „Габрово Нюз“, което предизвика незабавна репортерска проверка по случая.

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2016 — Gabrovo News. All Rights Reserved

На място установихме, че движението по една от главните пътни артерии на Габрово не е интензивно натоварено и има поставени указателни табели, улесняващи движението на автомобили от Гаровия площад до Колелото.

Водачите, движещи се от площада пред гарата в посока към Колелото, преминават в дясната лента на пътното платно, а на тези в обратната посока е осигурен алтернативен маршрут по ул.“Братя Миладинови“, ул. „Генерал Николов“ до Гаровия площад, откъдето могат да продължат нагоре по ул. „Брянска“, за да стигнат до центъра.

Очаква се ремонтът на авариралия водопровод на кръстовището на бул. „Христо Смирненски“ и ул. „Патриарх Евтимий“ да приключи до 16.00 часа днес, 21 юни,  за който вчера ви информирахме, а движението да бъде нормализирано още привечер.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730