Бизнес и Политика

Младите българи се връщат от чужбина

От половин година се забелязва завръщане на българи от чужбина в страната ни. Това коментира в Русе заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева.

Според Везиева тази тенденция се наблюдава от половин година насам, а обяснението й е, че българите се чувстват чужденци зад граница. „Макар да получават по-високи заплати, те не са равностойни на местните“, сподели тя.

Днес в Пленарна зала на Община Русе се проведе информационен ден, на който са представени процедурите „Енергийна ефективност за малки и средни предприятия“ и „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП. Събитието се организира от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“, УО на ОПИК, със съдействието на Областен информационен център- Русе. 

По отношение на икономическата ситуация заради резултатите от референдума във Великобритания, зам.-министърът смята, че все още е рано да се правят изводи, тъй като ще мине дълъг период, преди Великобритания да излезе от ЕС, но все пак коментира, че Brexit може и да бъде от полза за България, тъй като много българи живеещи там ще се завърнат и ще започнат свой собствен бизнес у нас, което ще стабилизира икономиката и ще подпомогне борбата с демографската криза.