Бизнес и Политика

Alibaba отвори Азия за Гърция


Alibaba, китайският световен лидер в онлайн продажбите, стартира интегриран план за разработване на електронна търговия между Гърция и Китай. Компанията възнамерява да предложи на своите потребители в Китай и по целия свят възможността да купуват гръцки продукти и услуги чрез своята платформа, пише в. „Та Неа“.

Износът на гръцките стоки към Азия ще става през пристанището Пирея. Cosco се интересува от тази услуга, която е от единични бройки до значителни товари, като например вино или зехтин, припомня в. „Нафтемборики“.

Продажбите на гръцките продукти в Китай са били приписвани на успешното прилагане на маркетингови стратегии, други услуги, като туризма, вече са постигнали признание сред нарастващата китайска средна класа. Островите Крит и Санторини вече са топ дестинации за китайските туристи. Приключването на придобиването на пристанището Пирея от Cosco още повече ще укрепи имиджа на Гърция в Китай.

Освен това многобройни гръцки търговци и предприемачи ще имат достъп до китайския пазар, без да се налага да присъстват физически там.

Мениджърът в Alibaba за Италия, Испания и Гърция Родриго Чиприяни представи миналата сряда първия проект на плановете на компанията по време на видео конференцияо в Атина. Висши служители от Alibaba се очакват в Атина през септември, за да проведе срещи с представители на правителството и представители на бизнеса.

Alibaba предлага технологична инфраструктура и маркетинг за търговци и други предприятия, които…