България Север, Региони

Габровка е поредният победител в лотарията на НАП

снимка: НАП - Габрово

снимка: НАП – Габрово

Габровката Мария Ботева стана поредният победител в лотарията с касови бележки, в съвместната инициатива на Националната агенция за приходите и Министерството на финансите. Наградата смартфон, с четириядрен процесор, две СИМ карти, HD дисплей и редица други екстри, бе връчена на късметлийката лично от директора на офиса на НАП – Габрово Драгомир Кунев.

Инициативата на НАП и МФ има за цел да насърчи гражданите да изискват касови бележки при покупките си, като по този начин гарантират правата си при евентуална рекламация на стока. В същото време стимулират търговците да плащат дължимите от тях данъци и осигурителни вноски.

Лотарията стана хит в интернет и социалните мрежи още от самото си стартиране през ноември 2015г. До този момент в национален мащаб са регистрирани над 30 милиона касови бележки на обща стойност над 400 милиона лева.

Играта ще продължи една година като голямата награда ще е лек автомобил. Освен колата приходната агенция ще зарадва още 52 късметлии със смарттелефони и 11 със смарттелефизори.

От офиса на НАП в Габрово напомнят на жителите на областта, че в играта на НАП и МФ могат да участват всички граждани навършили 14 години, имащи профил в сайта www.kasovbon.bg и са регистрирали валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015г. включително.

Няма ограничения за вида на покупката, нито изисквания за стойността на касовата бележка.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730