Спорт

Левски търси двама за атаката си


Зимната селекция на Левски ще включва привличането на двама атакуващи футболисти, пише „Тема Спорт“. За такъв настоява треньорът на „сините“ Люпко Петрович. През септември на „Герена“ се подсилиха с Илиян Мицански, но до момента той не оправдава очакванията. Причината е, че последният му официален двубой, преди да пристигне в тима, бе през октомври 2015 година за корейския Сувон. Така за върха на атаката „сините“ често са само с Бабатунде Адениджи. Другата опция пред треньора е 17-годишният Станислав Иванов. Той обаче напоследък не попада в групата за официалните двубои.

Левски със сигурност ще се опита да вземе плеймейкър. В момента в състава липсва типична десетка. На този пост може да играе Антонио Аниете, но според Петрович той е по-полезен на фланга или на върха на атаката. Божидар Краев пък от доста време е изтеглен по-назад.

Новият главен скаут на клуба Георги Чиликов вече обяви, че Левски следи играчи от първенства, които приключват до Нова година – на това описание отговарят бразилското, както и тези в Скандинавия. Той посочи, че е много малко вероятно клубът да се подсили с български футболист….