Спорт

Конте: Куртоа спаси трите точки


Мениджърът на Челси Антонио Конте остана много доволен от успеха с 1:0 над Съндърланд от снощния мач между двата тима от междинния кръг на Висшата лига. Това бе 10-ата поредна победа на “сините“ в английския елит, а италианският специалист отличи страхотната работа на Тибо Куртоа по време на двубоя.

“Искам да кажа, че Тибо изигра брилянтен мач. Благодарение на него ние стигнахме до победата. Има моменти в които губиш концентрация и тогава противникът те наказва, но нашият вратар не позволи това да се случи“, обяви специалистът по време на пресконференцията след мача.

“Като цяло това бе едно добро представяне от нас, защото смятам, че доминирахме над противника и победата ни бе заслужена“.

“Да, имахме шансове за втори гол, но не ги реализирахме. Можехме и да допуснем изравнително попадение също. Фантастично спасяване на Тибо ни позволи да спечелим. Имаме на сметката си 10 поредни победи, но повярвайте ми много е трудно след такава дълга печеливша серия“.

“Има какво да подобряваме и със сигурност ще намерим начин да го направим, за да продължим победния си ход. Във Висшата лига е много трудно да постигнеш толкова победи, колкото ние имаме в последните мачове, така че подобно постижение е просто брилянтно“, каза още той….