В обектива

Княгиня Калина се срещна с Ирина Бокова


В Централата на ЮНЕСКО в Париж Н.Ц.В. княгиня Калина и съпругът й Китин Муньос, който е посланик на добра воля на международната организация, присъстваха на подписването на договор за съвместно сътрудничество между Испанската национална телевизия / RTVE/ и ЮНЕСКО. Той беше подписан от директора на RTVE г-н Хосе Антонио Санчес и Генералния директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова.

Договорът има за цел създаването и излъчването на телевизионни продукции за популяризиране на културното разнообразие и опазването на природното и културно наследство.

Като посланик на добра воля на ЮНЕСКО г-н Китин Муньос ще бъде водещ на предавания, разказващи за различни културни традиции по света.

Сключването на договора е част от кампанията “Обединени за наследството”.

На церемонията Н.Ц.В. Княгиня Калина беше използвала за тоалета си автентични български пафти от колекцията на галерия “Българи” в София. Както много често при своите публични прояви, Княгинята не пропуска подобни поводи, за да популяризира България. Миналата година при представянето на книгата на баща си Цар Симеон в Мадрид Н.Ц.В.Княгиня Калина беше облечена в българска народна носия, принадлежала на баба й Царица Иоанна….