В обектива

С вдигнати крака в Белия дом


Снимки на съветничка на Доналд Тръмп в непринудена поза на диван в Овалния кабинет на Белия дом породи полемика в социалните мрежи, предаде ДПА.

На снимките, направени от фотограф на Франс прес, Келиан Конуей е седнала върху краката си на дивана, без да си свали обувките. През това време президентът позира за официална снимка с директори на училища и университети, в които по традиция преобладават цветнокожите.

В даден момент Конуей е със събрани крака върху дивана и държи в скута си мобилен телефон. На друга снимка тя седи с леко разтворени колене и се взира в телефона си, а на трета снимка се накланя на дивана, за да заснеме президента и гостите му с мобилния си телефон.

В Туитър мнозина се възмутиха от непринуденото поведение на съветничката на Тръмп и от това, че тя не показва уважение към мястото, където се намира, нито към президента.

Според студент от Йейлския университет поведението на съветничката се вписва в липсата на респект, която проявяват мнозина от екипа на Тръмп. Други коментират, че поведението на Конуей е израз на пълно неуважение към най-престижните афроамерикански преподаватели, които са били по това време в Белия дом.

Конуей вече бе разкритикувана остро, когато в интервю призова да се купуват продуктите от модната линия на Иванка Тръмп. Тя измисли и понятието „алтернативни факти“ и допусна голяма грешка, когато в началото на февруари говори за клане в американски град, каквото изобщо не е имало….