В обектива

Тревога в Германия! Нападение с брадви в Дюселдорф


Най-малко петима души бяха ранени при нападение с брадви на централната ЖП гара в германския град Дюселдорф, предаде „Билд”.

Атаката е извършена около 21:00 часа местно време. Силите за сигурност арестуваха двама заподозрени, които са били въоръжени с брадви.

На място веднага са пристигнали полицаи, които са отцепили региона. В социалните мрежи бяха разпространени снимки на ранени хора, лежащи на земята.

Няма убити при нападението. ЖП гарата в Дюселдорф е основен транспортен възел в региона. Десетки хиляди пасажери преминават дневно през гарата.

Немските медии пишат, че в района са пристигнали и елитни части на полицията. Все още не е ясно дали става въпрос за терористична атака и какви са мотивите на нападателите.

Има информация, че един от въоръжените се е опитал да избяга, скачайки от мост, но е бил заловен от полицията. Месните служби призоваха населението да запази спокойствие и да не спекулира за мотивите на престъплението.

През последните месеци в Германия и Европа бяха извършени няколко терористични атентата. Мерките за сигурност на Стария континент остават повишени….