В обектива

Израел: Ударихме оръжейна колона на „Хизбула“ (ВИДЕО)


Целта на въздушния удар на авиацията ни в Сирия беше колона с оръжие за „Хизбула“, заяви министърът на транспорта и на разузнаването на еврейската държава – Израел Кац, цитиран от ТАСС.

Самолети на израелските ВВС поразиха в петък цели в Сирия, за да не допуснем съвременно оръжие да попадне в ръцете на бойците от ливанското движение, твърдят от Йерусалим.

„Израелските ВВС атакуваха в Сирия колона, превозваща оръжие за Хизбула. Ние няма да позволим на Башар Асад да преминава „червени линии“ и да заплашва сигурността на Израел – нито от Ливан, нито от Голанските възвишения“, заяви министърът.

На 17 март самолети на израелските ВВС атакуваха няколко цели в Сирия и бяха обстрелвани със зенитни ракети, съобщиха в специално комюнике от Йерусалим.

Отнов в петък премиерът Бенямин Нетаняху направи специално изявление. В него тоо посочи, че политиката на неговата страна е „последователна“ и при опити „Хизбула“ да получи модерно оръжие страната му ще действа за предотвратяване на такова развитие на събитията.