Интериор

Важен ли е индивидуалният подход в интериорния дизайн?

„Моят дом е моята крепост“! Това е мотото на много хора, които се чувстват сигурни и спокойни в своя дом.

За повечето новодомци или планиращи цялостен ремонт, вероятно постигането на мечтания дом е като подреждане на сложен пъзел. Тази задача отнеме много време, нерви и много дилеми, а крайният резултат е възможно да не бъде напълно удовлетворяващ.

Една от логичните възможности е да се доверите на опитен интериорен дизайнер, който да усети вашия темперамент и характер, за да може да го вплете в интериора на вашия дом. Той ще се откроява от „масовите“ интериори, ще получи индивидуален облик, продиктуван от вашето излъчване, идеите ви и нещата, които харесвате. Именно в такова жилище вие ще можете да се почувствате наистина у дома, защото всеки цвят, мебел или текстура ще бъдат изпипани до последния детайл, подчертавайки именно стила и характера ви.

Истината е, че има много интериорни дизайнери, които създават красиви и стилни интериори, но най-добре е да се спрете на този, който чрез проектите си успее да ви докосне още от първия поглед. Истинският професионалист ще може да се настрои на вашата честота и заедно да създадете това, което дълги години ще наричате „Моят дом“.

Днес дизайнерът на Моми Студио, Антония Саранеделчева, чието мото е „Домът е такъв, какъвто е човека“ ще сподели с нас кои са тайните детайли, които създават уют в дома и подчертават характера на неговия собственик.

Според нея ключов момент е, когато разговаряш със собственика не само да слушаш как той иска да изглежда неговия дом, но и да вникнеш в неговата индивидуалност – да усетиш това, което наистина го вдъхновява.

По-долу ще изброим една малка част от основните детайли, чрез които дома придобива своя „характер“, почерпен от собственика му.

 

Цветове

Може би не е тайна за вас, но именно правилният подбор на цветовата гама има уникалната способност да предизвика различни емоции и настроения, както и да създаде усещане за домашен уют и комфорт. Отново благодарение на цветове може да пресъздадете усещане за места, където бихте искали да бъдете.

Мебели

За да бъде дома комфортен няма как да минем без удобни мебели. Формата и текстурата на мебелите се избират съобразно цялостната идея на интериора, така че да се впишат в него и да подчертаят стила му.

Текстури

Магията на докосването е голяма! А една от тайните за постигането на по-гостоприемен дом е чрез качествен текстил и приятни на допир текстури. Обградете се с неща, до които бихте искали да се докосвате като меки килими, красиви тапицерии и пухкави възглавници. Те ще създадат усещане за комфорт и качество във вашия дом.

Осветление

Всички ние често го пренебрегваме, а именно осветлението може да създаде различни атмосфери в дома ни през различните части на вечерта. Винаги мислете за него в перспектива, защото то е важна част от интериорния дизайн.

Аксесоари

Вниманието към всеки един детайл е наистина ключово при създаването на уютен интериорен дизайн. Малките неща като свещи, декоративни възглавници, аксесоари, книги и други поставени на правилите места могат да създадат приятно усещане за спокойствие и хармония.

Картините и фотографиите са важен детайл, който допълва и дори бихме казали, че подчертава индивидуалността на интериора.