В обектива

„Терористи“ вдигнаха по тревога румънски град


Петима млади румънци вероятно са си мислили, че би било забавно да пуснат фалшива тревога за терористично нападение по улиците на град Плоещ. Шегата им обаче завърши зле и то най-вече за самите тях.

Пакостниците подкарали черно БМВ по улиците на града, спирали случайни минувачи и на развален английски питали за местоположението на определен адрес, съобщава местна медия.

Един от шегаджиите бил облечен с бяла пелерина и тюрбан на главата. Той държал и пистолет играчка, с който заплашвал пешеходците.

В тъмнината на нощта местните не разбрали, че става въпрос за нелепа шега и алармирали полицията. В паниката един от обадилите се дори вдигнал униформените по тревога, казвайки, че няколко чужденци стрелят с пистолет в центъра на Плоещ. Нещо повече, той заявил, че куршум минал над главата му и се забил в паркирана кола.

Само за няколко минути центърът на града се изпълнил с полицейски сирени, а основните изходи на Плоещ били блокирани. Колата с „терористи“ все пак била окончателно идентифицирана и спряна след истинско филмово преследване.

Всички петима „терористи“ „терористи“ са арестувани и задържани за разпит. Те казали, че целта им била да се пошегуват, но без да осъзнават, че това би могло да се превърне в нещо сериозно.

Четирима от петимата млади румънци вероятно ще се разминат само с глоба, тъй като са непълнолетни.