В обектива

Меркел към бежанците: Селският живот е прекрасен


Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че бежанците, които искат да заживеят в страната, трябва да бъдат отворени към живота на село, предаде ДПА.

Меркел призова мигрантите да погледат позитивно към възможността да живеят в по-малко населени райони, защото там могат да се интегрират по-добре.

Освен това канцлерът на Германия заяви, че всеки, който иска да се установи в страната, трябва да прояви любознателност към немската култура.

„Моят съвет е те да останат в селските райони, където на пръв поглед може да е малко непривлекателно. На тези места обаче хората могат по-добре да се погрижат за интересите на бежанците и да ги интегрират”, заяви Ангела Меркел.

От 2015 година Германия е приела над 1 милион мигранти и бежанци и оттогава се бори с политическия и социалния натиск около интегрирането на новопристигналите.

Меркел посочи, че бежанците трябва да приемат ценностите на западноевропейските страни, ако искат да съжителстват с местното население. Толерантността, отвореността, религиозната свобода, и свободата на изразяване са основни постулати тук, припомни канцлерът….