В обектива

Взрив в метрото на Санкт Петербург! Най-малко 11 убити и 45 ранени (СНИМКИ + ВИДЕО) (18+)


Взрив е станал в метрото на Санкт Петербург. Има поне 11 убити и 45 ранени. Сред пострадалите има и деца, потвърди ТАСС. Никой не е поел отговорност за нападението. Взривът е станал около 15 часа московско време. Взривът е избухнал във тунела във вагон преди метровлака да пристигне на спирка Сенная площадь около 15 часа.

Атентатор самоубиец е предизвикал смъртоносната експлозия в метрото на Санкт Петербург, гласи предварителна информация на агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс. Има подозрения, че той е свързан с радикални ислямистки групировки, забранени в Русия, заявил пред Интерфакс източник от правоохранителните органи.

Според източници на Интерфакс останки, намерени на мястото на взрива сочат, че той е бил предизвикан от атентатор самоубиец, но окончателни изводи ще бъдат направени въз основа на ДНК-проби. Властите са установили самоличността на заподозрения атентатор самоубиец – 23-годишен мъж от Централна Азия, който внесъл в раница взривното устройство в метрото.

Мъжът, заснет на камерите за наблюдение и заподозрян по-рано за участие в нападението, сам се е явил в полицията и е заявил, че няма нищо общо с експлозията, посочва Интерфакс.

Руският президент Владимир Путин посети мястото на днешната експлозия в метрото на Санкт Петербург и положи цветя в памет на загиналите, предаде ТАСС.

Путин свика съвещание в управлението на Федералната служба за сигурност (ФСС) в Санкт Петербург, съобщи неговият прессекретар Дмитрий Песков. На съвещанието президентът и…