Интериор

Готови ли сте за Lacuna Coil? (ВИДЕО)


Lacuna Coil за първи път гостуват у нас със самостоятелен концерт.

Дългоочакваното събитие ще се състои на 10 май и е част от световното турне на групата, на което представят последния си албум, озаглавен „Delirium”.

Последното видео на групата, към парчето “Blood, Tears, Dust”, излезе малко след завръщането ѝ от триумфално турне в Южна Америка и дни преди нейните членове отново да опаковат куфарите си за дългото световно турне, в което една от спирките е България.

Lacuna Coil се събира през далечната 1994 г. в италианския град Милано. Членовете на тази италианска готик метъл група споделят, че през годините са се вдъхновявали от групи като Paradise Lost, Anathema, Black Sabbath, Type O Negative, Depeche Mode, In Flames и Amorphis, които са оказали значително влияние върху музиката им.

Албумът им от 2006 година — Karmacode достига до 28-мото място в класацията на списание „Билборд“ — Billboard 200.

В скорошно интервю за бразилския метал канал Heavy Talk, Кристина Скабия и Андреа Феро разкриха, че планират да отпразнуват по специален начин двадесетата годишнина от излизането на едноименния им, дебютен албум, но не разкриха подробности.

Миналата есен групата приключи успешно европейско турне, като в много от градовете, където групата изнесе концерт, билетите се разпродадоха светкавично. Сега, те са готови отново да обиколят стария континент и да дадат най-доброто от себе си за публиката.

Чуйте и още нещичк…