В обектива

Френски кандидат президент: Събудете се!


Кандидатите за президент на Франция Франсоа Фийон и Марин льо Пен отмениха всички свои предизборни изяви планирани за петък. „Те убиват нашите деца. Разстрелват нашите полицаи и колят нашите свещеници. Събудете се!”, написа в своя профил в Twitter льо Пен.

„В резултат на случилото се съм принуден да отменя всичките си изяви за петък”, каза Фийон в ефира на телевизионния канал France 2.

Убийството на полицай и раняването на друг е извършено в момента, в който по France 2 се е провеждал последният предизборен дебат между 11-те кандидати за президент, чийто първи тур на изборите ще е след два дни, на 23 април.

Лидерът на движението „Непокорна Франция” и кандидат за президент Жан-Люк Меланшон заяви, че „терористичните атентати не остават безнаказани. Мисля за загиналите и ранени полицаи и техните семейства”, написа в своя профил в Twitter Меланшон.

„Заплахата от терористични актове ще стане част от живота на французите в близките години”, коментира пред France 2 кандидатът за президент Емануел Макрон.

Веднага след терористичния акт президентът на Франция Франсоа Оланд свика спешно заседание в Елисейския дворец. Той смята, че продължаването на предизборната кампания след терористичния атентат е неуместна. „Сега ние трябва да сме солидарни с френския народ, който все повече е разтревожен от заплахата от тероризъм”, заяви той….