Интериор

Свеж и практичен интериор на едностаен апартамент [35 м²]

В тази статия ще ви покажа един много малък апартамент с практичен интериор в интересна комбинация от цветове. Проектът със сигурност може да се нарече светъл, страстен, смел, но едновременно с това и елегантен и спокоен, въпреки присъствието на червения цвят, който до някъде се смята за агресивен.

Реконструкция

Помещение Площ преди реконструкцията
Площ след реконструкцията
Обща площ
35,52  35,52
Коридор  5,01  5,5
Кухня  9,86  11,71
Баня  3,07  3,07
Спалня  14,31  11,79
Балкон  3,4  3,4

Както не веднъж съм казвал – правилното планиране на пространството преди започне на самия ремонт е може би най-съществената предпоставка за добре организирано жилище. За тази цел собствениците на жилището използват услугите на професионалистите от студио PLANiUM, а резултатите, които са постигнали те ще изненадат повечето от вас.

На разположение са само 35 квадратни метра, с които дизайнерите разполагали, за да осъществят двете основни желания на собствениците – да се направи отделна спалня с нормални размери и да се осигури място за посрещане на гости.

След като разгледате детайлно фотографиите, ще ви се стори, че жилището разполага с повече пространство от споменатото от мен по-горе. Това е постигнато чрез правилния избор на цветове. За основа е избрана елегантна и стилна сиво-бежово комбинация, а за акцентиращ цвят е използван яркия и страстен червен цвят.

Кухня + трапезария + дневна

Въпреки силно ограниченото пространство и многото зони, в стаята откриваме една приятна обстановка, която по никакъв начин не е претрупана от мебели или декорации. Един малък и модерен диван с лека сгъваема система е поставен в специално пригодена за целта ниша. Той е в състояние да предложи удобно място за спане на гостите на семейството, а отделната система за осветление го прави чудесно място за четене на книги.

За трапезарията също е отредено отделно място. Виждаме една малка маса, която е може да се разгъне и премести в средата на стаята, когато се налага на нея да вечерят повече от двама човека. Върху стената над масата е инсталиран допълнителен кухненски шкаф, които осигурява допълнително място за съхранение.

Кухненското обзавеждане е изключително функционално. То не изглежда по най-добрия начин, но все пак собствениците на апартамента не разполагали с голям бюджет и всичко в жилището им е съобразено с него. С пълен набор от кухненски електроуреди, кухненския бокс се отличава с бели лъскави фасади и гланцирани плочки в бели и червени цветове, които допринасят за обогатяване на цялостната визия на стаята.

Кухнята предлага и достъп до балкона, посредством врата с голямо стъкло, което прави стаята много светла. На балкона е разположена малка маса с няколко стола, предлагайки на собствениците още едно чудесно място за посрещане на гости и ползотворна почивка след дълъг и уморителен работен ден.

Спалня

Спалня е позиционирана в отделно помещение, което дава възможност да се избяга от околния шум. Интериора на помещението е решен в добре познатата ни цветова схема – сиво-бежови стени и червени акценти.

В центъра е поставено голямо двойно легло с две нощни шкафчета и стенни аплици за всяко. Откриваме и голям гардероб с огледални врати, който осигурява изобилие от място за съхранение на дрехи, а огледалото добавя визуално пространството към иначе тясната стая.

Червената нишка минава през нощните шкафчета, спално бельо и завършва с дебели червени завеси, същите, каквито видяхме вече и в кухнята.

Жилището е доказателство за това, че във всеки малък апартамент е възможно да се намерят работещи решения за спестяване на място, а едновременно с това да се създаде уютна и комфортна среда за живеене. Необходимо е да експериментирате и да разбиете стереотипите, да бъдете смели и да изберете това, което искате. Това е единственият начин да получите дома на мечтите си, независимо колко малък е той.