В обектива

Оливър Стоун работи по филма за Путин (ВИДЕО)


Американският режисьор Оливър Стоун работи над нов филм. Този път холивудската икона насочва вниманието си към… руския президент Владимир Путин. Според Стоун лентата ще открие за американците различна визия на Владимир Владимирович, предаде ТАСС.

„Лентата ще покаже на моите сънародници мироглед, с какъвто ние американците не сме запознати!“, изтъкна режисьорът в интервю пред в. „Сидни морнинг хералд“. През месец май се очаква Стоун да гостува в Австралия.

„Мистър Путин се явява един от най-важните световни ръководители и дотолкова, доколкото САЩ го обявиха за свой враг, за велик враг, много важно е да чуем това, което той има да каже“, поясни своя творчески замисъл режисьорът.

Стоун отбелязва, че няколко пъти се е срещал със силния човек в Кремъл. „Първоначално аз говорих с него за Едуард Сноудън, бившият сътрудник на специалните служби на САЩ. И това го има във филма. Оттук се задълбочи нашето доверие.

Путин знае, че аз няма да се впусна в излишно редактиране“, добави Стоун.

По неговите думи новият филм ще разкаже за възгледите на руския държавник и за събитията след 2000 година, когато той стана президент.