Максинет Медия, Спорт

Тенисисти от над 20 държави ще участват на Santa Marina Cup, валиден за световната ранглиста

Третото издание на международния мъжки турнир валиден за световната ранглиста

Santa Marina Cup  ще се проведе от 6 до 14 май 2017 година във Ваканционно селище Санта Марина. Турнирът е с награден фонд 15 000 долара и е част от календара на сериите F1 Futures на Международната тенис федерация (ITF), както и от програмата на домакините от Тенис център “Санта Марина” за сезон 2017, където се очакват и още 13 големи международни и национални състезания.

България ще бъде представена от Димитър Кузманов и Габриел Донев, които ще стартират директно от основната схема в престижния мъжки турнир, а в квалификациите ще се борят още някои от най-талантливите ни играчи. До момента заявка за участие са подали повече от 70 състезатели от 20 страни и няколко континента.

Santa Marina Cup започва с квалификации от 6 до 8 Май 2017, а на 9 май стартира борбата в основната схема, която включва тридесет и двама състезатели. Финалът на сингъл ще се играе на 14 Май 2017 г., а състезанието на двойки ще бъде в периода 8-12 Май.

От FPI Hotels & Resorts заявиха, че достъпът за зрителите ще бъде безплатен, а за тези, които биха искали да съчетаят тенис от високо ниво и почивка във Ваканционно селище Санта Марина, домакините са подготвили преференциални цени за настаняване. Повече за актуалната оферта можете да откриете тук.

В миналогодишното издание на турнира, Габриел Донев отпадна на полуфинала от Александър Лазов, който от своя страна отстъпи във финалния двубой пред водача в схемата Давид Перес Санс (Испания) с 2:6, 3:6.

Сезонът в ТЦ “Санта Марина” се реализира в партньорство с Българската федерация по тенис (БФТ), Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’s Estate, Isostar, Верига 17+, Национална тенис лига (НТЛ) и Интерактивна тенис лига (ITL).

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище “Санта Марина” в Созопол разполага с 8 “Грийн Сет” корта /ITF сертифицирана акрилна настилка/ с фантастична гледка към морето. В последните две години в тенис курорта са проведени над 20 престижни национални и международни състезания, включително и 5 турнира от веригата на Международната тенис федерация (ITF). До момента над 350 състезатели от повече от 35 страни са взели участие в ITF сериите в Созопол, като през периода Септември-Октомври 2017 тенис центърът в Санта Марина ще бъде домакин и на още три турнира от програмата на ITF.