В обектива

Евакуираха самолет заради… подозрителен разговор


Самолет на австрийския авиопревозвач „Ники“ беше евакуиран заради подозрителен разговор, чут от двама пасажери, съобщи немското издание „Експрес“.

Боингът 737 със 167 пътници на борда се е готвел за излитане от летището в Кьолн, а дестинацията му е била испанският остров Майорка.

Малко преди захода към пистата за излитане двама пасажери напуснали машината и отказали да се върнат заради подозрителен разговор, който дочули в салона. Не се разкриват повече подробности за него.

В резултат на подадения към екипажа сигнал всички пътници са били евакуирани, а техните багажи – проверени отново. В крайна сметка силите за сигурност не откриха нищо подозрително и самолетът излетя към Испания с няколко часа закъснение.

На летището в Кьолн се стигна и до друг инцидент по същото време. Излитането на самолет на „Eurowings“ се забави заради пияни пасажери на борда.

Мерките за сигурност на немските летища и в цяла Европа са допълнително засилени заради серията терористични атентати на Стария континент през изминалите месеци….