В обектива

Северна Корея няма спирачки! Отново изстреля ракета


Северна Корея извърши поредното си изпитание, само дни след като новият южнокорейски президент встъпи в длъжност, съобщи Би Би Си.

Въоръжените сили на страната са изстреляли балистична ракета в 05:27 часа местно време в неделя сутринта. Тя е прелетяла близо 700 километра, преди да падне в Японско море.

Ракетата е изстреляна северно от столицата Пхенян. Според японските власти ракетата е паднала извън изключителната икономическа зона на страната.

Дрънкането на оръжия в региона повиши градусите на Корейския полуостров до червено. Северна Корея обяви, че е готова за война, визирайки риска от военните маневри на САЩ и техните съюзници.

Изстрелването на ракети от страната на Северна Корея предизвика остра реакция от страна на американските сили и международната общност, която осъди опитите. Вашингтон изпрати бойна армада кораби към региона, а президентът Тръмп подчерта, че иска да се сложи край на подобни опити.

Тестът в неделя е първият, откакто новият южнокорейски президент встъпи в длъжност. Му Дже Ин заяви, че е отворен за диалог, за да бъде намалено напрежението на Корейския полуостров….