Интериор

Семеен апартамент, който комбинира модерна и класическа визия

Жилището, обект на нашето внимание в днешния материал е собственост на младо семейство с малко дете. Собствениците са интересни личности, а интересите и хобита им са в основата на интериора на техния нов дом. Проектът е озаглавен от дизайнери, стоящи зад него „Американска класика“ и е смесица от неокласически стил и арт деко, за които са характерни лукса, класическите елементи, простота и функционалност.

Собственика на жилището е колекционер на класически вещи, а част от колекцията му от класически мебели е включена в интериора на апартамента – едно наистина смело решение. Така например, едни от най-интересните елементи в интериора са не само красиви и създаващи уют, но и са много специални за цялото семейство.

Кухнята, трапезарията и дневната са поместени в едно общо помещение. То е разделено от коридора на жилището, посредством вграден шкаф с прозорци от двете страни, който е предназначен за поставяне на съществуващите антични вещи и машинарии на собственика. Помещението е просторно, основните цветове са бяло и бежаво, а навсякъде по стените има антични картини и ръчно изработени гоблени, поставени в масивни дървени рамки, подсилващи класическото усещане у жилището.

Една от най-ценните и скъпи за собственика вещи в интериора е трапезарната маса, чието производство е от началото на 18-ти век. За да се слее с интериора, над нея е позициониран класически полилей с модерна пластмасова рамка.

Друг наистина ценен елемент от колекцията, който е „изложен“ в интериора на жилището, и за който е отредено централно място със специално осветление и датчици за следене на влажността е един старинен дървен шкаф, с изобилие от дърворезба и красиви елементи. Около него е изградена библиотека със стъклени врати, осветление и сензори за влажност, в която са поставени редки книги и специални издания.

Спалнята и банята следват интериорните трендове, които вече видяхме в голямото общо помещение. Цветовете в спалнята са по-тъмни, създавайки по-спокойна и интимна обстановка, а интериора на банята е изпълнен с мрамор и санитария с класически форми.