Интериор

Семпъл проект за малка спалня с приобщен балкон

Спалнята, която ще разгледаме днес е част от малко жилище в скандинавски стил. Цветовата схема на апартамент. наложена от скандинавското влияние и от предпочитанията на собствениците е изградена от предимно неутрални цветове. Цветове, които са пренесени и в интериора на спалнята, но съчетани с ведри цветови акценти, благодарение на които помещението се усеща по-приветливо и динамично.

Поради малкото пространство, с което разполага спалнята е решено към нейната площ да бъде прибавена и площта на балкона, като той бъде приобщен. Това е направено, като е премахната вратата и големия прозорец, разделящи помещението и балкона. Мястото е превърнато в малък офис, който предлага удобно и добре осветено работно място.

Основната задача на интериора е да създаде една семпла и балансирана стая, но без да прави мястото скучно и еднотипно. За да постигнат това, дизайнерите избрали строгите геометрични форми, съчетани с контрастиращи по между си цветове. Картините върху стените, изобразяващи черно-бели минималистични графики на известни архитектурни обекти са внимателно подбрани и умело подсилват геометричното усещане в стаята. Черешката на тортата е позиционираното в центъра на стаята легло Sled Slim на Cassina, проектирано от Рудолфо Дордони – една мебел с неподвластен на времето дизайн.