Интериор

Цар Симеон участва в конференция за България в Мадрид


На 23-ти май се проведе конференция, посветена на България под надслов „Среща България-Испания“ в седалището на Конфедерацията на испанските предприемачески организации (CEOE). Организатори на събитието бяха българското посолство в Мадрид и CEOE.

Участие като лектори взеха председателят на Конфедерация г-н Хуан Росел, държавният секретар по въпросите на Европейския съюз г-н Хорхе Толедо, Н. Пр. посланик Иван Кондов, г-н Хосе Луис Кайсер, генерален директор по търговска политика и г-жа Мария Апариси, заместник главен директор по търговска политика за страните от Европа, Азия и Океания.

Събитието имаше за цел да запознае испанските делови среди с възможностите, които предоставя страната ни за чуждестранни инвестиции, с благоприятния бизнес климат у нас, както и основните икономически сектори, в които има интерес от инвестиции. На срещата се събраха представители на около 65 фирми и общо 90 души присъстващи.

Негово Величество като основен лектор на събитието, говори за еволюцията, която е претърпяла България след падането на Берлинската стена и особено след влизането ни в Европейския съюз, както и възможността страната ни да бъде чудесна платформа и мост за испанските фирми към пазарите в Турция, Русия и страните от Близкия Изток.

„Благодарение на членството ни в ЕС успяхме да преодолеем тежката икономическа криза от 2008 г, да преживеем фалита на една голяма банка и да се справяме с бежанската криза“, каза Царят. „Би било много положително за страната да успее да се…