В обектива

Все повече американци искат импийчмънт на Тръмп

Все повече американци искат срещу президента Доналд Тръмп да бъде започната процедура по импийчмънт, сочи ново социологическо проучване на „Политико“ и „Морнинг консулт“.

43% от запитаните американски граждани смятат, че Конгресът трябва да отстрани от власт държавния глава. Процентът само преди седмица е бил 38%.

„Ако Тръмп е мислел, че пътуването му в чужбина ще затъмни скандалите, е грешал“, посочват авторите на проучването, сравнявайки резултатите от предходната анкета.

Американският държавен глава посети Саудитска Арабия и Израел, а след това се срещна с натовските си партньори в Брюксел. Не липсваха скандали, обаче. Доналд Тръмп избута грубо премиера на Черна гора, а се стигна и до дипломатическо напрежение с Германия.

Преди две седмици американски конгресмен поиска официално започването на процедура за сваляне от власт на Тръмп. Конгресменът Ал Грийн от Тексас аргументира искането си с уволнението на шефа на ФБР. Джеймс Коми бе уволнен от Доналд Тръмп в момент, в който службите разследваха предполагаемите му връзки с Кремъл.