Интериор

Иновация от ИКЕА : Готвенето никога не е било по-лесно и интересно

„Красотата в живота се крие в простотата“ – това е основното мото на шведската марка ИКЕА. Въпреки, че мебелите им не винаги отговарят на това правило, вчера те презентираха нещо, което улеснява готвенето и подобрява цялостното изживяване в кухнята многократно.

За много от нас готвенето се състои от два основни процеса. Първият е самото готвене – подготовката на продуктите, загряването на фурната и други подобни, а вторият е безкрайното разхождане до книгата с рецепти или лаптопа, където проверяваме точно какво количество месо, зеленчуци и подправки са ни нужни за дадено ястие.

Канадският франчайз на ИКЕА, съвместно с маркетинговата компанията Leo Burnett създадоха Cook This Page – серия от илюстрирани рецепти. Всяка рецепта представлява хартия за печене, която съдържа рисунки с необходимите съставки, като от готвачът се изисква само да запълни местата на хартията, която е принтана със специално, многократно проверено мастило, което не дава взаимодействие с храната. След като се запълни с необходимите съставки, хартията се навива на руло и се поставя във фурната – семпло и удобно.

Сега най-вероятно, всеки от вас, който обича готвенето и гледа на него, като на нещо свято ще нарече този процес мързелив. Другата гледна точка е на тези, които не разполагат с много време и умения, за да се докажат в кухнята, но искат да се хранят здравословно и да впечатлят гостите си. За тях тях, книга с рецепти Cook This Page ще се превърне в истински приятел, а от ИКЕА обещават много скоро да заредят всички техни магазини с нея.