Изкуство и Общество

В турски самолет биха афганистанец (ВИДЕО)

Пасажер беше бит на борда на самолет на турските авиолинии, съобщи британското издание „Метро“. Инцидентът е станал на летище „Хийтроу“.

Самолетът е трябвало да отлети за Истанбул, но полетът се забавил заради грозни сцени. Свидетел на инцидента го засне с телефона си и качи кадрите в социалните мрежи.

Според британските медии служител на миграционните служби няколко пъти е ударил афганистанеца. Той, от своя страна, е крещял, че не иска да бъде депортиран в родината си, където има заплаха за живота му.

Мъжът е бил изведен от самолета, който малко по-късно е излетял към турския град. Много от пасажерите обаче са останали шокирани от видяното, някои дори са се разплакали.

Афганистанецът крещи, че не може да диша, докато друг пасажер призовава служителя да спре да го удря. Има информация, че мъжът е имал италиански документи и не е искал да бъде депортиран.

Британските служби обявиха, че не могат да коментират отделни случаи, свързани с депортирането на лица. Те обаче посочиха, че ако лицето пребивава в страната нелегално, то службите имат право да се намесят.