Интериор

Къде и как трябва да се кара дяволският Challenger

Дяволският Dodge Challenger SRT Demon има 6.2-литров V8 с мощност 850 к.с. и 1 044 Нм. Подобен двигател се монтира също на Challenger, Charger Hellcat и Jeep Grand Cherokee Trackhawk, но моторът на Demon е снабден с различен механичен компресор, модифицирана изпускателна система и нов всмукателен тракт.

Всеки Demon излиза от завода с гуми за драг, а от салона са изхвърлени всякакви ненужни глезотии като озвучителна система, парктроник, седалки и т.н. Всичко това обаче си има съответната цена, а и условия. За спазването на последните всеки купувач подписва договор, според който е длъжен да ги спазва.

Едно от условията гласи, че Challenger SRT Demon не може да се кара при температури на въздуха под минус девет градуса по Целзий. От компанията забраняват и карането със специалните драг гуми по мокри пътища. Забранява се и возенето на пасажери на местата, където принципно се монтират седалките.

Ако искате да возите някой, то трябва да имате заводско монтирани кресла. По цивилната пътна мрежа на водачите на Demon се забранява включването на спортните режими на колата. Списъкът със забраните продължава с по-незначителни условия, едно от които е книжката за експлоатация да бъде прочетена задължително.