Интериор

Кой е най-великият метъл албум за всички времена?

Списание „Ролинг Стоун“ даде отговор на въпрос, който си задава всеки почитател на метъл музиката. А именно – кой е най-великият албум за всички времена?

Без съмнение всеки меломан има предпочитания и свои любимци. Ще има съгласни, ще има и несъгласни с класацията на изданието. Не може да се отрече обаче, че албумите в челните места за в графа „задължителни“ за всеки фен на тази музика.

На пето място в подреждането е албумът „Блек Сабат“ на едноименната британска хеви метъл група. Бандата е създадена на Острова през 1968 година и е една от най-разпознаваемите в света на рок музиката. Още дебютният албум на групата оглавява класациите. Според някои този „мрачен“ албум е една от предпоставките за появата на блек метъла.

На четвърто място „Ролинг Стоун“ класира „The Number of the Beast“ на Айрън Мейдън. Това е третият албум на бандата и излиза през 1982 година. Определян е за един от най-влиятелните в историята на хеви метъла. Албумът достига първо място в британските класации.

Трети в класирането е „British Steel“ на Джудас Прийст. Шестият албум на групата се появява през 1980 година и бързо се нарежда сред най-великите в жанра. В химн на групата се превръща песента „Breaking the Law“. Основаната в Бирмингам британска банда е една от любимите на милиони почитатели на твърдата музика.

Втори в класацията на „Ролинг Стоун&…