Изкуство и Общество

Арестуваха терористка на летище „Хийтроу“

21-годишна жена, заподозряна в планирането на терористичен удар, беше арестувана на летище „Хийтроу“ във Великобритания, съобщи Би Би си.

Силите за сигурност задържаха жената, която е била разпитана по подозрения в планирането на терористичен атентат. Във връзка с ареста са били претърсени и два апартамента, посочиха силите за сигурност. Задържаната е живяла в Северен Лондон.

Полицията разкри, че 21-годишната жена е била арестувана след пристигането на британска земя с полет от Истанбул, Турция, малко след 21:00 часа местно време в четвъртък вечерта.

Мерките за сигурност във Великобритания са засилени след серията терористични нападения през изминалите месеци. В края на месец май 30-годишен мъж бе задържан на „Хийтроу“ по подозрения в тероризъм. Той също пристигна с полет от Истанбул.

През последните месеци джихадистката групировка „Ислямска държава“ призова своите бойци за активизиране и извършване на нови атентати. Призивът дойде на фона на тежките поражения на джихадистите в Сирия и Ирак. Те загубиха голяма част от своите територии.