Изкуство и Общество

Тръмп няма търпение да се срещне с Путин (СНИМКИ)

Президентът на САЩ Доналд Тръмп написа в Тwitter, че с нетърпение очаква срещите си днес с лидери от целия свят, включително с руския си колега Владимир Путин, предаде ТАСС.

„С нетърпение очаквам днешните срещи със световните лидери, в това число и моята среща с Владимир Путин. Имаме много неща за обсъждане“, се казва в туита на Тръмп.

По повод срещата Тръмп-Путин AP припомня друг туит на американския президент от времето, когато Тръмп беше само бизнесмен, риалити звезда и създател на конкурсите за красота „Мис Вселена“.

На 18 юни 2013 г. Тръмп написа в Тwitter: „Мислите ли, че Путин ще отиде на конкурса „Мис Вселена“ в Москва през ноември? Ако това е така, дали той ще стане моят нов най-добър приятел?“.

По-рано днес Тръмп пристигна в конгресния център в Хамбург, в който ще се състои срещата на върха на Г-20.

Той беше посрещнат от германския канцлер Ангела Меркел, домакин на проявата, която се ръкува с него.

Днес лидерите от Г-20 ще обсъдят терористичната заплаха, търговията и климата. Тръмп ще има и двустранни срещи с руския президент Владимир Путин и с мексиканския президент Енрике Пеня Нието.

Според ТАСС срещата на Путин и Тръмп е насрочена за 15,45 ч. местно време и се очаква да продължи около час. Дебатът за климата на Г-20 е планиран за 15,30 ч. местно време. Според ТАСС Тръмп щял да пропусне този дебат заради срещата с Пути…