Бизнес и Политика

„Библиобус“ ще популяризира четенето сред младите

Столична библиотека започва кампания „Книгите идват при вас“ с мобилна библиотека „Библиобус”, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

През последните години Столична библиотека открива нови пространства на знания и информация в културната инфраструктура на София, привлича млади читателски публики и търси модерни креативни формати на общуване с потребителите.

След традиционните инициативи на Столична библиотека, като Зелени библиотеки, Библиотека в планината, културни прояви на открито – творчески срещи и литературни четения, най-голямата публична библиотека в страната представя пред столичани най-новия си Мобилен филиал „Библиобус”. Първата и единствена в страната мобилна библиотека „Библиобус” стартира на 19 юли, от 12.00 часа, на площад „Александър Невски“. С първите читатели ще бъде писателят Марин Бодаков.

Библиобусът разполага с над 700 тома от най-новите и интересни книги художествена, научно-популярна и детска литература от съвременни и класически български и чуждестранни автори.