Изкуство и Общество

Ван се вряза в пешеходци в Лос Анджелис

Най-малко осем души бяха ранени, след като ван се вряза в пешеходци пред ресторант в американския град Лос Анджелис, съобщи „Лос Анджелис Таймс“.

Силите за сигурност съобщиха, че не става въпрос за терористично нападение, а за пътен инцидент. Ванът се е блъснал в друга кола, а ударът е изпратил превозното средство на тротоара.

Шофьорът на вана се е опитал да избяга след инцидента, но е бил арестуван от полицията. Първоначалната информация сочи, че е минал на червено.

Към мястото на инцидента бяха изпратени полицаи, както и екипи на бърза помощ. Първоначално се е създала паника сред пешеходците. Петима мъже и три жени – на възраст между 18 и 51 години – са настанени в болница за лечение.

44-годишна жена е в критично състояние, разкриха властите. Състоянието на други трима пък е тежко. Ресторантът се намира на метри от пътното платно. Няколко маси са поставени край тротоара.

„Всички бяха в паника. Някои крещяха и плачеха“, разкри свидетел на случилото се. Полицията посочи, че шофьорът на вана не е действал с умисъл. Силите за сигурност изключват и версията да е бил пиян или под въздействието на наркотични вещества.